Metodološki vidiki preučevanja srbskega ekspresionizma - Stojanović-Pantović, Bojana (Jezik in slovstvo, 2000)
Prispevek osvetljuje problemske nedorečenosti pri proučevanju ekspresionističnega gibanja v srbski književnosti. Določitev pojava zahteva distinktivno in niansirano rabo različnih kriterijev, zaradi katerih je uvrščen v vmesni položaj med obsežnejšima tipološko-estestskima pojmoma modernizem in avantgarda. Pri tem ni mišljena samo eksplicitna, programska, temveč tudi pesniška, prozna in dramska šraksa srbskih ekspresionistov.
Keywords: srbska književnost; ekspresionizem; Expressionism; metodologija