Raziskave možnosti uporabe porozne keramike kot podstave ali filtrirne snovi pri čiščenju odpadnih vod - Drev, Darko (Strojniški vestnik, 2006)
Nase preiskave so pokazale, da je lahko porozna keramika ustrezno nosilo biomase (podstava) pri bioloških čistilnih napravah. Lahko se uporablja tudi pri sistemu za vpihovanje zraka ter kot filtrirna snov v membranskem filtru v kombinaciji z biološko čistilno napravo. Posamezni rezultati preskusov so zelo spodbudni, zato smo prepričani, da imajo tovrstne snovi dobre možnosti za uporabo pri bioloških čistilnih napravah.
Keywords: čiščenje odpadnih voda; čistilne naprave; filtri; keramika; ceramic