A new version of the theory of ductility and creep under cyclic loading - Getsov, Leonid (Materiali in tehnologije, 2007)
Razvit je bil model o deformaciji izotropnih kovinskih materialov s ciljem, da bi se dosegla večja natančnost pri napovedi vedenja pri kompleksni ciklični obremenitvi, se posebej v primeru pomembne vloge procesov lezenja. Kot pri večini modelov ima tudi novi model omejitve pri uporabi in zanesljivost uporabe izračunov je sprejemljiva samo za primer, ko se obremenitev malo odmika od proporcionalnosti.
Keywords: kovine; materiali; ciklične obremenitve; deformacije; duktilnost; lezenje; modeliranje; natančnost