Logit modeling of the modulation transfer function (MTF) of metal/film portal detectors - Falco, Tomy (Radiology and oncology (Ljubljana), 2000)
Izhodišča. Logit analizo uporabljamo za prilaganje izmerjenih podatkov modulacijske prenosne funkcije (MTF) za kovinske filmske detektorje v območju megavoltnih energij. Detektorji so sestavljeni iz rtg filma z dvojno emulzijo in frontalnih bakrenih in svinčenih kovinskih plošč z debelinami od 0,39 mm do2,40 mm. Analizirani so bili tudi MTF podatki drugih raziskovalcev. Logit funkcija napoveduje MTF znotraj eksperimentalne nenatančnosti, utežena linearna regresija pa pokaže, da je prilagajanje uspešno z visokim korelacijskim koeficientom:-0.999<-r<--0.995. Logit funkcija parametrizirana MTF z dvema regresijskima faktorjema, a in b. Parametra kažeta linearno odvisnost, če je masna debelina frontalne kovinske plošče večja od maksimalnega dosega elektronov. Zaključki. Analiza logit prilagajanja nam dovoljuje izračun MTF za kovinske plošče, kar lahko uporabimo pri izdelavi prednjega dela elektronskih slikovnih naprav.
Keywords: Linear models; Logistic models; Radiographic image enhancement; Radiotherapy, high-energy