Kalkulacija stroškov za določanje prodajnih cen in odnosa s kupci - Hočevar, Marko (Les (Ljubljana), 2002)
Pomen (poslovodnih) računovodskih informacij za odločanje se je z velikimi spremembami v poslovnem okolju podjetja, ki so se zgodile v zadnjem času, močno povečal. Sodobni poslovodni (stroškovni) računovodski sistemi morajo zagotavljati poslovodsko odločanje tudi o cenah in dobičkonosnosti kupcev. V članku obravnavam posebnosti kalkuliranja stroškov za določanje prodajnih cen na kratki in dolgi rok ter sodobno analiziranje dobičkonosnosti kupcev.
Keywords: analiza stroškov; cene; računovodstvo; poslovno odločanje