Poskus oblikovnega eksperimenta v dramski ustvarjalnosti Franka Wollmana - Zelenková, Anna (Primerjalna književnost, 2017)
Prispevek se osredotoča na dosedaj še neovrednoteno dramsko delo Franka Wollmana (1888-1969) z vidika strukturalne teorije drame, ki ji je avtor (ne glede na ideološki kontekst) ostal zvest do konca življenja. Vnovič najdeni rokopis zgodovinske drame Fridland omogoča primerjavo Wollmanovih teoretičnih nazorov z njegovo gledališko ustvarjalnostjo na podlagi razvijajočega se oblikoslovnega (fenomenološkega) strukturalizma.
Keywords: Czech drama; češka dramatika; structuralism; strukturalizem; teorija drame; theory of drama; Wollman, Frank, 1888-1969