Heart transplantation due to advanced chronic heart failure after complete correction of tetralogy of Fallot - Koželj, Mirta (Zdravniški vestnik, 2013)
Predstavljamo 52-letnega bolnika več deset let po kompletni korekciji tetralogije Fallot. Glavni kasni zaplet je bilo srčno popuščanje zaradi odpovedi levega prekata. Transplantacija srca je bila edina terapevtska možnost.
Keywords: adults; heart; heart transplantation; left ventricular failure; odpoved levega prekata; srce; tetralogija Fallot; tetralogy of Fallot; transplantacija