OCLC kot vir za prevzemanje zapisov v Centralni tehniški knjižnici? - Petek, Marija (Knjižnica, 1997)
Centralna tehniška knjižnica (CTK) je skušala ugotoviti, ali bi katalogizacijo tujih zaključenih publikacij lahko racionalizirala s prevzemanjem zapisov iz baze OCLC. Za vzorec smo izbrali 50 publikacij, za katere je CTK v COBISS-u kreirala zapise. Pri preverjanju v OCLC smo našli podatke za 74% publikacij. Zapise smo med seboj primerjali ter kljub različnim katalogizacijskim pravilom in različnemu formatu zapisov ugotovili le manjše razlike. Nujno potrebno pa bi bilo testirati postopek prenašanja zapisov iz tuje baze, predvsem z vidika časovne ekonomičnosti.
Keywords: Katalogizacija; Avtomatska obdelava podatkov; Centralni katalogi; Vzajemni katalogi