The United States all-volunteer force - Griffith, James (Sodobni vojaški izzivi, 2018)
Po drugi svetovni vojni so se oborožene sile ZDA popolnjevale z vpoklicem ali obveznim služenjem vojaškega roka za fante. Ta praksa se je končala leta 1973 z uvedbo prostovoljnega popolnjevanja (All-Volunteer Force - AVF). Uvedba AVF pa je prinesla več novih izzivov, vključno z ustreznim pridobivanjem in zadrževanjem vojaškega kadra. Sčasoma je bilo treba sprejeti več prosilcev, saj se je pridobivanje kadra zmanjšalo. Bilo je manj zainteresiranih in ustreznih prosilcev, od teh pa še manj tistih, ki so ustrezali standardom. Ob uvedbi sprememb v nacionalni obrambni politiki in zaradi sodelovanja ZDA v nedavnih bojnih operacijah večjega obsega je prišlo do pomanjkanja pripravljenosti na področju pridobivanja in zadrževanja kadra. Nezadovoljiva pripravljenost se je najbolj kazala v rezervni sestavi, na kar se v tem članku tudi osredotočamo. S pomočjo opisa teh dogodkov prikazujemo medsebojno povezanost med pridobivanjem in zadrževanjem kadra ter pripravljenostjo, pri čemer kažemo na potrebo po bolj preudarnem razmisleku o tem, kako se vsak izmed njih izvaja, še zlasti v okviru AVF. Teorija identitete ponuja načine za razumevanje in razvijanje takih vrst vojaškega kadra, ki je potreben za lažje pridobivanje, zadrževanje in pripravo kadra.
Keywords: all-volunteer force; all-volunteer Force - AVF; compulsory military service; draft; pridobivanje kadra; pripravljenost; prostovoljno popolnjevanje; readiness; recruitment; retention; služenje vojaškega roka; vpoklic; zadrževanje kadra