Kovanje jekla v poltoplem stanju - Legat, Franc (Kovine zlitine tehnologije, 1999)
Kovanje v poltoplem stanju zagotavlja večjo dimenzijsko točnost, boljšo površino in manjši odgor jekla kot klasično toplo kovanje. Zahteva pa boljše orodje, boljše mazanje in bolje pripravljene surovce za kovanje.
Keywords: jeklo; toplotna obdelava; kovanje; stiskanje; orodja; mikrostruktura