La expresión de la finalización de la acción - Sánchez Presa, Monica (Verba hispanica, 2015)
Vidske vrednosti glagolskega dejanja različni jeziki izražajo na različne načine. Slovaščina in španščina se razlikujeta po jezikovnem ustroju, razlikam navkljub pa oba jezika lahko izražata vidske vrednosti. Slovaščina, denimo, pri izražanju Aktionsarta pretežno sloni na oblikoslovnih sredstvih, zlasti priponskih obrazilih, španščina pa poleg oblikoslovnih postopkov, kot je obraziljenje s pripono in predpono, uporablja tudi glagolske perifraze in druge skladenjske strukture. V prispevku želimo razčleniti različne postopke, ki jih španščina in slovaščina uporabljata za izražanje konca dejanja.
Keywords: Spanish; španščina; slovaščina; glagolski vid; časovnost; primerjalna analiza