Prednosti računalniško podprtega pristopa pri učenju besedišča v tujem jeziku - Retelj, Andreja (Uporabna informatika (Ljubljana), 2016)
Prispevek prikazuje implementacijo računalniško podprtega pristopa - pristopa CALL - v pouk tujih jezikov, s posebnim poudarkom na razvijanju leksikalne zmožnosti v nemščini. Predstavljeni so rezultati pedagoškega eksperimenta, v katerem smo primerjali razvoj besednjaka eksperimentalne skupine, ki se je nemščino učila po pristopu CALL, z dosežki dijakov kontrolne skupine, ki se je učila po komunikacijskem pristopu. Ugotovitve raziskave kažejo, da so dijaki eksperimentalne skupine pokazali večje poznavanje besedišča in boljšo samostojno rabo besedišča. Na podlagi ugotovitev iz raziskave smo oblikovali priporočila za učinkovitejše poučevanje besedišča v tujem jeziku po računalniško podprtem pristopu.
Keywords: jezikovni pouk; tuji jeziki; besedišče; metodika pouka; računalniška orodja; računalniški programi; CALL