Kurji pastir - Lainšček, Feri (knjige, 2022)
Kurji pastir ni le spominska proza; trdna dramaturška zgradba tvori napet in pretresljiv roman o posebnem otroštvu, o katerem se sprva zdi, da osrednjemu junaku ne ponuja nobenih življenjskih možnosti. Lainšček v najnovejšem proznem delu opisuje otroštvo v Dolencih na Goričkem v Prekmurju, majhni in odmaknjeni vasici tik ob madžarski meji, kjer je bila njegova družina del vaške revščine.
Keywords: Lainšček, Feri; otroštvo; Prekmurje