Moje življenje - Cankar, Ivan (knjige, 2018)
Zgodbe v Cankarjevih črticah se dogajajo na Vrhniki, kjer je Cankar preživel svojo mladost in v Ljubljani, kjer je živel po študiju. To so podobe zelo revnega in težkega življenja številne družine, glavni, svetel lik v črticah pa je pisateljeva požrtvovalna mati.