Zdravniški informacijski sistem thorax.6 - Štupnik, Tomaž (Informatica Medica Slovenica, 2006)
Če je bil thorax v.3 leta 1998 le prototip, je thorax.6 zaresen zdravniški informacijski sistem s kupom najmodernejših značilnosei: Oracle lOg, verzije zapisov, večnivojska transakcijska zasnova, intranet, https, biometrična avtentikacija, XML, HL7 ipd. Za razliko od informacijskih siseemov večine slovenskih bolnišnic, ki jih informatiki razvijajo bolj ali manj le po naročilu in željah uprave, je thorax.6 nastal po meri zdravnikov - koe platforma za preizkušanje statističnih in informacijskih tehnologij pri zdravljenju in negi bolnikov. Končni cilj thorax.6 je brezpapirna bolnišnica sstandardiziranim in karseda avtomatiziranim procesom zdravljenja (kliničnih poti) ter sprotnim nadzorom kakovosti zdravljenja.
Keywords: Computer Communication Networks; Databases, Factual; Medical Records; Medicinske kartoteke; Računalniške mreže; Thoracic Surgery; Torakalna kirurgija; Uporabniški vmesnik; User-Computer Interface; Zbirke podatkov faktografske