Stopnja fikcionalizacije v Dnevniku Andreja Čeboklija - Bandelj, David (Primerjalna književnost, 2005)
Prispevek se najprej ukvarja z opredelitvijo pisateljskega dnevnika kot predmeta raziskovanja v literarni vedi. Na podlagi poznanih virov iz literarne znanosti in raziskav, ki so jih opravili teoretiki na nacionalni in evropski ravni, skuša članek postavljati temelje za teorijo dnevniških zapiskov in definirati perspektive raziskovanja. Drugi del raziskave se zaustavlja ob Dnevniku Andreja Čeboklija in teorijo aplicira predvsem na področje avtorjeve fikcionalizacije realnih dogajanj in dejanj.
Keywords: Čebokli, Andrej, 1893-1923; dnevniki; literarna teorija; literary theory; Čebokli, Andrej: Andrej Čebokli; literarne študije; fikcionalnost; Slovene literature; slovenska književnost