Logistični polinomi - Razpet, Marko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2011)
Pokažemo, kako normalizirana logistična funkcija generira zaporedje polinomov. Obravnavamo nekatere njihove lastnosti in povezave z Bernoullijevimi in Stirlingovimi števili.
Keywords: Bernoullijeva števila; logistična funkcija; logistični polinomi; matematika; mathematics; nelinearna rekurzija; Stirlingova števila