An overview of regulations regarding photovoltaic systems in Slovenia - Rihl, Franc (JET on-line, 2016)
Slovenija je kot članica Evropske Unije sledila evropskim trendom za spodbujanje rasti obnovljivih virov energije, med njih tudi spada spodbujanje in razvoj fotovoltaičnih sistemov. Na podlagi Energetskega zakona in sprejetih uredb se je v Sloveniji implementiralo dve vrsti finančnih podpor. Članek se osredotoča na pregled finančnih podpor, njihov vpliv na širjenje PV sistemov in analizo prehoda na neto merjenje električne energije v Sloveniji.
Keywords: feed-in tariff and operative support; fotovoltaični sistemi; LCOE; net metering; photovoltaic systems; subsidized prices