Overview of GNSS systems and their operation - Krošelj, Boštjan (JET on-line, 2022)
V nalogi bomo predstavili začetke navigacije in kaj je poganjalo njen zgodovinski razvoj. Ogledali si bomo tudi razvoj globalnih navigacijskih satelitskih sistemov, ki jih poznamo pod kratico GNSS, se podrobneje poglobili v razvoj najpomembnejših med njimi in obravnavali njihovo osnovno delovanje ter razlike med njimi.
Keywords: BeiDou; Galileo; GLONASS; GNSS; GPS; navigacija; navigation; satelit; satellite