O branju in interpretiranju - Sušec, Simona (Phainomena (Ljubljana), 2015)
Prispevek se ukvarja z razmerjem in neskladji med tremi deli Huga Svetoviktorskega (Didascalicon, De tribus maximis in De scripturis) ter implikacijami, ki jih ima vsako od njih za razumevanje celotnega Hugovega opusa in narave njegovega pedagoškega podvzetja in na podlagi katerih je mogoče ovrednotiti tako tiste tendence, ki so v preučevanju njegovega mesta v kulturni zgodovini prevladovale v dvajsetem stoletju, kot tudi ugovore preučevalcev Hugovih tekstov, ki so se prvim silovito uprli
Keywords: Hugo de Sancto Victore, ok.1096-1141; interpretation; interpretacija; pedagogy; mediaveal philosophy; pedagogika; srednjeveška filozofija