Različni vidiki zagotavljanja mehkega prehoda iz vrtca v osnovno šolo - Zgonec, Petra (knjige, 2022)
Pričujoča publikacija je nastala ob koncu triletnega mednarodnegaprojekta Transition Is Our Mission (TIM), ki ga je vodil Pedagoškiinštitut in je povezoval osem partnerjev iz Slovenije, Hrvaške in Latvije.Z iniciativo TIM smo želeli prispevati k ozaveščanju predšolskih inosnovnošolskih strokovnih delavcev o pomenu zagotavljanja mehkegaprehoda otrok iz vrtca v šolo in dvigu njihovih kompetenc na tempodročju. Projekt je potekal od septembra 2019 do avgusta 2022 in jebil sofinanciran s strani programa Erasmus+ Evropske unije.
Keywords: Osnovno šolstvo; Otroci; Predšolska vzgoja; Vstop v šolo