Izkušnje pri uvajanju računalniško podprtega konstruiranja in smeri razvoja v ADRIA Mobil d.o.o. - Hren, Gorazd (Strojniški vestnik, 2000)
Adria-Mobil d.o.o. je znano slovensko podjetje poćitniških prikolic in avtodomov, ki se je za uvajanje dvodimenzionalnega sistema računalniško podprtega konstruiranja (RPK - CAD) odločilo že pred leti. V članku je opisan način uvajanja, pa tudi izkušnje, pridobljene ob uvajanju in uporabi sistema RPK. Danes je podjetje prisiljeno v menjavo sistema RPK in se srečuje z nekaterimi dilemami, ki so posledica hitrega razvoja sistemov informacijske tehnologije (IT) pa tudi pridobljenih spoznanj. Pred nadaljnimi investicijami v napredne tehnologije mora biti določena strategija podjetja na tem področju.
Keywords: uvajanje CAD; resničnost navidezna; prototipi navidezni; razvoj; počitniške prikolice; industrijsko oblikovanje; Adria-Mobil; podjetja