Operational aspects of experiences in vacuum technology by production of high quality stainless and alloyed steels - Koroušić, Blaženko (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
Predstavitev tehnološke sheme izdelave kvalitetnih jekel v vakuumu kot so nerjavna jekla po duplex postopku EOP (elektro-obločna peč) + VOD (vakuumsko kisikovo žilavenje). Poseben poudarek je podan na procesno stopnjo vakuumske oksidacije ogljika in kroma ter izkušnje pri uporabi vakuuma. Na kratko bo predstavljen tudi računalniški program oziroma rezultati modeliranja, ki omogočajo hitro in učinkovito pripravo kompletne tehnologije VOD procesa za peči kapacitete 15 do 100 ton.
Keywords: jeklo; legirano jeklo; izdelava; vakuumska tehnika