Ej, poslušaj! - Sharif, Gulraiz (knjige, 2025)
Nagrajeni mladinski roman v ospredje postavlja petnajstletnega Mahmuda iz Osla, ki ga čez poletje obišče njegov stric iz Pakistana. Petnajstletni Mahmud si že predstavlja, kako bo poletje preživel z enookim prijateljem Arifom na klopci svojega živahnega blokovskega naselja. A na obisk prihaja stric iz Pakistana in razkazati mu bo moral Oslo. Izkaže se, da je to pravzaprav zelo zabavno. Stricu je norveški način življena neizmerno všeč, poskuša doumeti, kako deluje življenje v velemestu in bi najraje kar ostal, a kaj, ko to ni tako preprosto ---
Keywords: Identiteta; Imigranti; Medkulturnost; Predsodki; V mladinskem leposlovju