Vakuumska molekularna destilacija - Povh, Bojan (Vakuumist, 2000)
Zadnji del razprave o vakuumski molekularni destilaciji posvečamo tehnološko-konstrukcijskim problemom pri gradnji naprav za vakuumsko destilacijo. Nakazujemo izvedbene principe in detajle za posamezne pomembne funkcije v sistemu. Pozornost namenjamo kontrukciji treh ključnih sklopov: prenos hitrega vrtenja v vakuum, kontrolirano ogrevanje rotorja in transport tekočin v destilacijski napravi.
Keywords: termodifuzijske operacije; vakuumska tehnika; vakuumska destilacija; molekularna destilacija