First record of Luffia Lapidella (Goeze, 1783) in Slovenia (Lepidoptera: Psychidae) - Rekelj, Jurij (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2013)
Preučevanja vrečkarjev v zadnjih letih so botrovala najdbi vrste Luffia lapidella (Goeze, 1783), ki je nova za slovensko favno. Celoletno spremljanje življenjskega kroga na več lokacijah je potrdilo, da pripadajo kolonije nad Dragonjo, Socerbom in v Goriških Brdih nespolni obliki vrste - formi ferchaultella (Stephens, 1850). Podane so informacije o biologiji in ekologiji vrste.
Keywords: fauna; favna; Lepidoptera; Luffia lapidella; metulji; new record; nova najdba; Psychidae; Slovenia; Slovenija