Arc-transitive graphs of valency 8 have a semiregular automorphism - Verret, Gabriel (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Ena od verzij policirkulantne domneve pravi, da ima vsak vozliščno-tranzitiven graf ne-identičen polregularen avtomorfizem, t. j. ne-identičen avtomorfizem, katerega cikli imajo vsi isto dolžino. To domnevo dokažemo za ločno-tranzitivne grafe stopnje 8, kar je bila doslej najmanjša stopnja, za katero domneva še ni potrjena
Keywords: arc-transitive graphs; ločno tranzitivni grafi; policirkulantna domneva; polregularen avtomorfizem; polycirculant conjecture; semiregular automorphism