GOSTBNSKO PODJETJE VIČ RAZŠIRIA PONUDBO Senčnati vrtovi vabijo! Gostinsko podjetje Vič počasi postaja ena močnejših gostinskih organizadj v Ljubljani, v obdni pa »pokriva« pomem-ben delež gostinskih potreb. V dneh, ko je postalo topleje, je prijeten klepet ob mrzii pijači v senti dreves, vsaj tu pa tam skoraj potreba. Prav prijetnita senčnatih vrtov imajo v gostinskili obratih GP Vič veliko. Med priljubljenimi postajališči spreha-jalcev je prav gotovo gostišče Pod Rožni-kom, ki je letos dobilo povsem novo streho tako pri pokritem delu vrta kot tudi na objektu. Obnovili in povečali so tudi kuhi-njo v vrtnem delu ter zgradili novo hladil-nico, v kateri je devet kubičnih metrov prostora. Hladilnica je montažna, da jo bodo lahko ob načrtovani obnovi in razši-ritvi gostišča premaknili. V obratu pod Rožnikom so v zadnjem času razširili tudi ponudbo jedi. Tako namesto kruha zdaj gostje dobijo doma pečene lepinje, ponu-jajo pa tudi nove specialitete kot je na primer pihtija, ki je neke vrste srbska hla-detina, dimljena črevca, jetra v skrami, podvarak. Pri vsem tem pa se skušajo pri-lagoditi debelini denarnice gostov, saj ve-do, da predraga hrana in pijača ne bi pri-peljala gostov v njihova gostišča. Letos so se cene povečale največ do 23,3 odstotka pri hrani in 22,8 odstotka pri pijači. Seve-da ponekod bolj, drugod manj. Tudi v gostišču Vis se obetajo novosti. GP Vič je namreč od Tiskarne Ljubljana že odkupil 60 kvadratnih metrov velik po- krit prostor, kjer bo urejena majhna ka-varnica. Poleg jedi na žaru in jedi po naro-čilu ponujajo gostom sirovo ploščo s kaj-makom, trdim srbskim Sirom in srbskim ovčjim sirom. V gostišču Marn so prav tako obnovili prostore in skladišča, kuhinjo in gardero-be, uredili prezračevanje ter kupili dodat-no opremo za pripravo obrokov za družbe-no prehrano. V gostišču Mirje je bila obnovljena in povečana pralnica, obnovljen napajalni si-stem, obnovljene sanitarije, pohištvo v to-čilnici in lesene obloge v gostinskih prosto-rih. V okviru Mirja je tudi obrat v Žival-skem vrtu, kjer poleg dosedanje ponudbe kot je hot dog, klobase, po naročilu tudi narezek, pripravijo topel obrok za skupi-ne, če skupine to želijo. Hrano pripeljejo iz enega od svojih obratov. Zelo se je »postavilo na noge« tudi go-stišče Pod vrbo, gostov je vedno več in tudi ponudba je vedno pestrejša, predvsem je mogoče dobiti dobro hrano po naročilu, pripravljajo pa tudi kosila. Spomladanski teden prekmurske kuhinje je pokazal, da GOS7TŠČE POD VRBO - Ta trnovska enota Gostinskega podjetja Vič ima v notranjih prostorih 90 sedeiev, na vrtu pa je prostora za 90 gostov. V prijetni send rado posedi vedno vei gostov. so take stvari pri gostih zelo dobrodošle, zato bodo pri GP Vič še organizirali te vrste ponudbo in popestritev. Prav gotovo pa je med pomembnimi novostmi tudi vedno večje zanimanje de-lovnih organizacij; da bi GP prevzelo skrb za družbeno prehrano v združenem delu. Čeprav se zavedajo, da to pomeni veliko dela, kjer rti posebnega zaslužka, se zave-dajo tudi, da kot nosilci gostinske ponudbe te strani ne smejo zanemariti. Tako GP Vič že oskrbuje z obroki družbene prehra-ne nekaj Iskrinih organizacij, Zmago, KIP, Kemofarmacijo, Avtomontažo, Tiskarno Ljubljana... Dnevno pripravijo 1.600 obrokov, imajo pa še proste zmogljivosti -za okrog 300 obrokov. Da se da z dobro organizacijo dela veli-ko naredili, je pokazala letošnja Iskrijada, kjer so gostinsko ponudbo prevzeli pri GP Vič. Na Zajčji dobravi se je zbralo več kot 18.000 gostov. Od 110-članskega kolekti-va GP Vič je prišlo na Iskrijado delat 70 delavcev - s skupnimi službami vred. Pri-pravili so skoraj 15.000 porcij golaža, gostje so pojedli (ali odnesli domov) 26.000 bombet, narezati je bilo treba 2.400 kilogramov čebule, olupiti 70 kilo-gramov česna, poleg bombez še okrog 800 kilogramov kruha, v golažu je bilo 2.468 kilogramov govejega mesa, poleg tega pa so gostje pojedli še 1.440 kilogramov mesa na žam (hrenovk, klobas, piščanca, kotle-tov in čevapčičev. Pri GP Vič imajo seveda še precej načr-tov. Poleg izboljšanja sedanje ponudbe in postrežbe tudi razširitev in pridobitev še kakšnega novega obrata, da bi bila ponud-ba še popolnejša.