Prednosti in slabosti bivanja ter potrebe lokalnih prebivalcev v Svečini, Turnišču in Cirkulanah - Žagavec, Aljaž (Revija za geografijo, 2023)
Raziskava obravnava percepcije in potrebe lokalnih prebivalcev na treh podeželskih območjih. Pri tem smo primerjali mnenja krajanov na eni in strateške načrte, ki so jih v preteklih letih sprejele Lokalne akcijske skupine in Regionalne razvojne agencije, na drugi strani. Rezultati kažejo na razlike in podobnosti med mnenji lokalnega prebivalstva in strateškimi načrti, kar odpira razpravo o učinkovitosti in usmeritvi regionalnega razvoja.
Keywords: Cirkulane; community needs; local perceptions; qualitative analyses; razvoj podeželja; regional policy; regionalna politika; regionalni razvoj; rural development; rural Slovenia; slovensko podeželje; strategic planning; strateško načrtovanje; Svečina; Turnišče