Detection of lymph node metastasis from osteosarcoma with 99mTc-MDP scintigra - Ilić, Daniela (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
Osteogeni sarkom se po telesu običajno širi hematogeno. Tako nastanejo pljučnein skeletne metastaze. Redkeje pa se širi limfogeno. Prikazujemo primerbolnika z osteogenim sarkomom, pri katerem smo z radioizotopno scintigrafijo kosti odkrili metastaze v limfnih bezgavkah.
Keywords: Bone neoplasms; Child; Lymphatic metastasis; Osteosarcoma; Radionuclide imaging; Technetium tc 99m medronate