Questioni minori di lingua e cultura egiziana - Crevatin, Franco (Linguistica (Ljubljana), 2000)
1. Egipčanski grafit poroča o prikazni duhá; 2. ljudska etimologija nekega egipčanskega hieroglifa; 3. egipčanski etimon imena mesta Athribis je bil znan že grški leksikografiji; 4. egipčanska izposojenka v jeziku rimskega zgodovinarja iz 3. st. Julija Siksta Afričana
Keywords: Athribis; egipčanska kultura; egipčanski jeziki; hieroglifi