Sums of r-Lah numbers and r-Lah polynomials - Nyul, Gábor (Ars mathematica contemporanea, 2020)
Skupno število takšnih razdelitev končne množice na neprazne urejene podmnožice, pri katerih ?$r$? izbranih elementov pripada različnim urejenim blokom, je mogoče izraziti kot vsoto ?$r$?-Lahovih števil. V članku raziskujemo ta števila, ki so podobna Bellovim, pa tudi z njimi povezane ?$r$?-Lahove polinome.
Keywords: r-Lah polynomials; r-Lahovi polinomi; sešteta r-Lahova števila; summed r-Lah numbers