Astrogeodetska mreža Slovenije in geoid - Stopar, Bojan (Geodetski vestnik, 1997)
Po zaključku poskusnih sanacij astrogeodetske mreže Slovenije je bil za področje mreže izračunan relativni geoid. Z odkloni navpičnic in geoidnimi višinami točk lahko izvedemo korektno redukcijo opazovanj na referenčni elipsoid. Zanima nas, kako korektno reducirana opazovanja spremenijo položaje točk v mreži in koliko se zato izboljša natančnost mreže.
Keywords: geodetske mreže; geodezija; geoid; Slovenija