Intertekstualnost apokaliptičnega v romanu M. A. Bulgakova Bela Garda - Kaloh Vid, Natalia (Primerjalna književnost, 2013)
Članek uvodoma začrta filozofsko-zgodovinsko stališče Mihaila Afanasjeviča Bulgakova, v nadaljevanju pa se osredotoči na analizo apokaliptičnega konteksta kot ozadja v Bulgakovovem prvem romanu Bela Garda, ki opisuje dogodke državljanske vojne v letih 1918/1919. V romanu je moč opaziti številne aluzije in navedke iz Razodetja, ki opozarjajo na posebni pomen apokaliptične zgodbe v Bulgakovovi ustvarjalnosti.
Keywords: Bulgakov, Mihail, 1891-1940; "Bela garda"; ruska književnost; Russian literature; zgodovinski roman; apokalipsa; intertekstualnost; Intertextuality