Odnos študentov do HIV pozitivnih - Dobnik, Mojca (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Predstavljena je raziskava, opravljena leta 2001 med študenti fakultet Univerze v Mariboru. Raziskava prikazuje stanje ozaveščenosti med tovrstno populacijo, njen odnos do HIV pozitivnih ter lastno ozaveščenost o bolezni. V tej starostni skupini je zelo učinkovito zdrav.stvenovzgojno delo, ki ga opravljajo medicinske sestre.
Keywords: Adult; ankete; Attitude; HIV; Hiv infections; HIV infekcije; Hiv seropositivity; HIV seropozitivnost; infekcije; Odnos; Odrasli; Prevention and control; Questionnaires; student; Students; Študenti