"My sva téh svetnikou otroci" - Jelovšek, Alenka (Slavistična revija, 2016)
V članku so na podlagi popolnega izpisa iz del slovenskih protestantskih piscev predstavljene dvojinske paradigme osebnih zaimkov v slovenskem knjižnem jeziku 16. stoletja, za katere so značilne številne dvojnice, ki so v odvisnih sklonih nastale zlasti zaradi postopne pluralizacije. Opisana so pogostnostna razmerja med posameznimi dvojnicami pri različnih avtorjih, opozorjeno pa je tudi na občasno izrabo dvojničnosti za doseganje stilnega učinka.
Keywords: 16.st.; 16th century; dual; dvojina; knjižni jezik; osebni zaimek; personal pronoun; pluralizacija; pluralization; Pro-form; pronoun; Slovene; Slovenian language; slovenščina; standard language; variations; zaimek