Navodila in priporočila avtorjem - Žitnik Serafin, Janja (Dve domovini, 1999)
Po "Navodilih za oblikovanje znanstvenih in strokovnih periodičnih publikacij, ki jih sofinancira MZT" morajo biti navodila avtorjem objavljena v vsakem zvezku periodične publikacije. Ker jih letos prvič objavljamo, jim tokrat namenjamo več prostora, kot jim ga bomo v prihodnje.
Keywords: articles; članki; essays; instructions; methodology; metodologija; navodila; ocene in poročila; razprave; reports; review