Communication policy and the "double movement" - Ashley, Seth (Javnost (Ljubljana), 2014)
Pojem "dvojnega gibanja" Karla Polanyija se uporablja za opisovanje protekcionističnih ukrepov vlad za omejitev škode, ki jo povzroča širitev trgov. Skozi lečo politične ekonomije in zgodovinskega institucionalizma avtor uporabi Polanyijev okvir za proučevanje konkurenčnih idej o javnem interesu na primerih družbeno konstruirane narave ameriške in britanske radiodifuzije in legitimizacijskih diskurzov, ki so prinesli različne rezultate. Zgodovinska analiza kaže na pojemanje dvojnega gibanja v komunikacijski politiki, zlasti v ZDA, in podpira pozive po nekomercialnih, javnih medijskih strukturah in večji regulaciji v komunikacijski industriji.
Keywords: mass media; množični mediji; javnost; javna sfera; javni interes; konkurenca; trg; svobodna trgovina; država; state; politics; politika