Representation of movement-based integrated learning in different physical environments of an early education institution - Vujičić, Lidija (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
j Namen prispevka je ugotoviti razlike v predstavljanju integriranega učenja otrok v institucionalnem okolju med standardnim integriranim učenjem otrok in na gibanju temelječem integriranem učenju. Raziskava vključuje dve skupini mlajših otrok, ki obiskujejo mestna vrtca. Uporabljena je bila metoda analize vsebine; dejavnosti so bile fotografirane in posnete z videokamerami. Na gibanju temelječe integrirano učenje ima pomemben vpliv na kakovost vzgojnega procesa.
Keywords: early-aged children; educational process; fizično okolje; gibanje; hipotetične naloge učitelja; integrated learning; integrirano učenje; mlajši predšolski otroci; movement; physical environment; vzgojni proces