Regular self-dual and self-Petrie-dual maps of arbitrary valency - Fraser, Jay (Ars mathematica contemporanea, 2019)
Obstoj regularnega, sebi-dualnega in sebi-Petriejevo-dualnega zemljevida poljubne sode stopnje so dokazali D. Archdeacon, M. Conder in J. Širáň (2014). V članku razširimo ta rezultat na poljubno liho stopnjo ?$≥ 5$?. To storimo z uporabo algebraične teorije števil in zemljevidov, definiranih na grupah ?$PSL(2, p)$? v primeru lihe praštevilske stopnje ?$≥ 5$? in valence 9, za ostale lihe stopnje pa z uporabo krovnih preslikav.
Keywords: automorphism group; grupa avtomorfizmov; regular map; regularni zemljevid; sebi-dualen zemljevid; sebi-Petriejevo-dualen zemljevid; self-dual map; self-Petrie-dual map