Ccne in §€im§lf a porodla. Matiborsko sejmsko poročilo. Na svinjski sejem dne 6. marca 1931 je bilo pripeljanih 189 svinj. Cerie so bile sledeče: Mladi prašiči 5—6 tednov stari komad 125 do 135 Uin, 7—9 tednov stari 180 do 250 Din, 3—4 mesece stari 280 do 350 Din, 5—7 mesecev star 400 do 500 Din, 8—10 mesecev stari 550 do 600 Din, 1 leto 900 do 1100 Din, 1 kg žive teže 8—9 Din, 1 kg mrtve teže 10—12 Din. Prodanili je bilo 49 komadov. Mariborski trg. Na mariborski trg v soboto dne 7. marca 1931 so pripeljali špeharji na 104 vozeh 321 komadov zaklanih svinj, kmetje 1 voz sena in 4 slame. Svinjsko meso je bilo po 10 do 22 Din, slanina 13 do 17, seno 80 do 90, slama 50 do 55. Pšenica 2, ječmen 1.50, o* ves 1.25, koruza 1.50, ajda 1.25, ajdovo pšeno 4.50 do 5, proso 1.75, fižol 1.50 do 2. Kokoš 30 do 45, piščanci 35 do 75, raca 30 do 75, gos 60 do 70, puran 50 do 70. Cesen 15, čebula 2.50 do 3, jabolka 5 do 10, suhe slive 10 do 1?, mleko 2 do 3, surovo maslo 32 do 36 Din, med 12 do 20.