Vpliv kavitacijskih struktur na erozijo na simetričnem krilu v kavitacijskem predoru - Širok, Brane (Strojniški vestnik, 2002)
Izvedena je bila vizualna in erozijska študija kavitacije na dvodimenzionalnem krilu v kavitacijskem predoru. Razvita je bila nova metoda vrednotenja kavitacijskih poškodb, ki temelji na računalniški vizualizaciji. Z računalniško vizualizacijo je bila izvedena analiza kavitacijskih dogodkov nad krilom. Razvit je bil empirični model, ki povezuje moč kavitacijske erozije na površini krila in kavitacijske dogodke nad krilom. Empirični model omogoča opazovanje kavitacije v turbinskih strojih. Študija je del petega okvirnega evropskega projekta "Cavismonitor".
Keywords: kavitacija; erozija; vizualizacija računalniško podprta; modeli empirični; modeli