Status šolskih knjižnic in knjižničarjev v občini Novo mesto - Turk, Marija (Knjižnica, 1990)
Članek prikazuje status šolskih knjižničarjev in šolskih knjižnic v občini Novo mesto. Temelji na primerjavi šolske knjižnice in statusa knjižničarjev s šolsko zakonodajo. Jedro referata predstavlja anketa, izvedena na osnovnih šolah v novomeški občini ter njena analiza
Keywords: šolske knjižnice; Novo mesto; bibliotekarji; osebje