Slovenska planinska pot - Stritar Kučuk, Mojca (knjige, 2021)
Slovenska planinska pot II. del, nas iz sončnih karavanških livad popelje na senčne, strme in skalnate poti Julijskih Alp. Tu nas čakajo najzahtevnejši vzponi na našem planinskem popotovanju - Triglav, Razor, Prisojnik, Jalovec, vrhovi, ki si zaslužijo naše spoštovanje. Tudi z vidika pristopa - na njih namreč vodijo zelo zahtevne planinske poti. Po sestopu v Trento lahko lažje zadihamo. Od tu naprej nas čakajo sončne in prijaznejše poti, ki nas na poti skozi Dolino Triglavskih jezer, Komno, Krna ter grebena Bohinjsko-Tolminskih gora že navajajo na zrak, ki ga bomo dihali ob prečkanju Petrovega Brda. Tu stopimo na pobočja Cerkljanskega hribovja in z vsakim nadaljnjim korakom bolj dišečega morja.