Hazard v somraku preteklosti - Mihelič, Darja (Annales (Koper), 1992)
Obravnavana je zakonodaja in praksa hazardiranja v srednjeveških mestih severozahodne Istre (Trst, Koper, Izola, Piran)
Keywords: gambling; games; hazard; history; igre; Istria; Middle Ages; Pirano; statuti; zgodovina