Data collection in the green patrol project - Kliček, Božidar (Naše gospodarstvo, 2007)
Članek predstavlja metodologijo kompleksne ankete, ki uporablja več različnih načinov zbiranja podatkov. Njeno splošno načelo je, najti vse potrebne profile hitro in v različnih okoliščinah. Metodo ilustriramo z Zeleno patruljo, ekološkim projektom, ki so ga organizirali v okviru E!2584 Ulixes - Projekta Inteligentne turistične organizacije. Ta pilotski projekt raziskuje trenutno stanje okolja in tudi nekaj ekoloških incidentov. Projekt Zelene Patrulje so izvajali štiri tedne ob koncu leta 2004 v lokalni skupnosti v Varaždinu. Zadovoljstvo s sedanjim stanjem in z varovanjem okolja so preverjali preko interneta, preko mobilnega omrežja in z klasičnim vprašalnikom.
Keywords: naravne nesreče; podatki; zbiranje podatkov; metode; statistične metode; ankete