Potencialna konfliktnost novih oblik ruralnosti v Sloveniji - Trček, Franc (IB revija (Ljubljana), 2012)
V prispevku analiziramo nove oblike (so)bivanja v ruralnem okolju, v katerem živi vedno več urbane populacije. Stiki novih in starih življenjskih stilov v ruralnem prostoru predstavlja potencialni vir konfliktov med novimi in starimi prebivalci (pol)ruralnih območij pri načrtovanju prihodnjega lokalnega in regionalnega razvoja. Namen članka je predstaviti nove oblike ruralnega bivanja ter opozoriti na že obstoječe in potencialne konfliktnosti, ki iz njih izhajajo.
Keywords: Rural area; Ruralna področja; Urbanizacija; Urbanization; Regional development; Regionalni razvoj; Slovenia; Slovenija; prebivalci; sobivanje; konfliktnost