La quete d'identité - Rotar, Drago B. (Monitor ISH, 2001)
Paradoks antisemitizma brez Judov na Slovenskem kaže na to, da je antisemitizem konstitutiven element evropskih etničnih zavesti. Vendar se ta komponenta v slovenskem primeru prelamlja še skozi zaslon provincializma.
Keywords: antisemitizem; identiteta; nacionalizem; nationalism; zgodovinska antropologija