Določanje teksture z metodo jedkalnih figur - Godec, Matjaž (Kovine zlitine tehnologije, 1994)
V prispevku je opisan postopek določanja teksture s pomočjo jedkalnih figur. Klasično metalografsko metodo smo izpopolnili tako, da smo za opazovanje jedkalnih figur uporabili vrstični elektronski mikroskop. Metoda je postala tako bolj natančna in veliko hitrejša. Primerjava simuliranih figur z dobljenim nam da teksturo, ki jo z uporabo računalniškega programa prikažemo v grafični obliki, kot gostoto polovnih figur.
Keywords: pločevina; elektropločevina; tekstura; mikrostruktura; metode