Ordering signed graphs with large index - Brunetti, Maurizio (Ars mathematica contemporanea, 2022)
Indeks predznačenega grafa je največja lastna vrednost njegove matrike sosednosti. Podamo prvih nekaj predznačenih grafov, razvrščenih po padajočem indeksu, iz naslednjih razredov: povezanih predznačenih grafov, povezanih neuravnoteženih predznačenih grafov ter polnih predznačenih grafov s fiksnim številom vozlišč.
Keywords: adjacency matrix; complete signed graph; edge relocation; largest eigenvalue; matrika sosednosti; največja lastna vrednost; neuravnotežen predznačeni graf; polni predznačeni graf; povezavna premestitev; unbalanced signed graph